Daans Kampeerservice uw hulp op kampeergebied 
 

voortent merken

wat is belangrijk als u een voortent uitkiest

caravan voortenten zoals REDA, Dorema en Isabella zijn er in verschillende uitvoeringen en design, maar niet alleen het uiterlijk is belangrijk van de voortent, de kwaliteit van de tentdoek speelt hierbij ook een belangrijke rol. Koopt u een voortent  alleen voor 3 weken per jaar om op vakantie te gaan, of koopt u een tent die diversen jaren op een vaste plek komt te staan, of een seizoensplek. Het materiaal of te wel het doek is dan een belangrijke onderdeel van de tent. Ja natuurlijk zou u zeggen, maar staat u in een bosrijke omgeving met veel dennenbomen om uw heen, dan is het zeer verstandig om een all season tent  te kopen, ook al is het maar voor 3 weken. Het is dus belangrijk om eerst na te denken hoe u gaat kamperen voordat u een voortent aanschaft.

In voortenten zijn er veel fabrikanten die op hun eigen manier en design u willen laten genieten van uw voortent of luifel zoals dorema en isabella. Niet alleen is er verschil in prijs, maar ook in de keuze van het tentdoek en frame.

De bekende merken kent u natuurlijk al zoals:

  • Brand voortenten uit Duitsland
  • Doréma uit Nederland
  • Isabella en Ventura uit Denemarken

Ook zijn er minder bekende merken zoals:

  • Herzog uit Duitsland
  • DWT Zelte uit Duitsland
  •  REDA uit Nederland
  • Kampa uit Engeland
kies de juiste frame om teleurstelling te voor komen.

Heeft u de keuze van de tent gemaakt dan komt het frame. Voor korte vakanties is een licht gewicht frame uitermate geschikt, zeker omdat u ook al rekening moet houden met het gewicht in de caravan. Maar staat u een héél seizoen op de camping, dan is het wel zo verstandig om een stalen frame aan te schaffen. let hierbij ook op de diameter van het frame (hoe dikker hoe beter)

De omloopmaat van de caravan opmeten

Het opmeten van de caravan voor de maat van de tent is een eenvoudig klusje, gebruik hierbij een lang stuk touw die niet rekbaar is (of anders een rolmaat met voldoende lengte) en voer deze door de caravanrial, de uit einden van het touw dienen aan beide uiteinden net de grond te raken. Knip de touw aan de onderzijde door en meet het op en u heeft de maat. Het beste is om de caravan op een vlakke ondergrond te zetten zoals een stoep of vlakke straat, en draai de poten van de caravan uit zodat de caravan waterpas staat zowel in de lengte als de breedte, voor een nog zuivere meeting.


Caravan die niet aerodynamisch loopt

Doet u eigenlijk precies het zelfde alleen bij de schuine kant gaat u vanaf de grond 190 cm naar boven, en gaat u weer door via de rial van de caravan naar de andere kant weer naar beneden.

Tip: geef altijd als u een voortent aanschaft het merk van de caravan, bouwjaar en model op, dan kan men kijken wat voor een model er voor uw caravan geschikt is.

Bij een voortent krijgt u in de meeste gevallen plastic haringen, perfect voor drie weken vakantie op een grasland. Maar zit u in een steenrijk gebied dan heeft u hier niks aan, spijkers is de oplossing deze kunt u makkelijk in de grond slaan zonder dat ze afbreken. voor zand of zelf voor seizoens kampeerders is het verstandig om houten haringen te plaatsen, deze zijn wel duurder dan plastic of spijker haringen, maar deze zuigen zich vast in de grond en verkleint de kans nog meer dat de tent in de lucht gaat. (natuurlijk niet in een steen rijke omgeving, hierbij volstaat de spijkerharing)

Nog een belangrijk besluit bij het aanschaffen van een voortent is de stormband. Er zijn diversen soorten op de markt:

*stormband die over de het dak gaat ( nadeel is het klapperen bij wind)

*stormband die over de hoekpennen wordt bevestigd ( plastic eindpunt )

*stormband die aan de zijwanden worden geklikt, de klip is met de tent mee           gestikt, mocht deze scheuren, dan is de zijkant van de tent kapot.

isabella stormband voor aan het frame

*stormband die om het frame gaat aan de binnen kant ( je ziet de banden in de tent, maar is wel het sterks)


Zoals u ziet is er veel stof om over na te denken voordat u een voortent gaat aanschaffen. Wij hebben zoveel mogelijk merken voor u op een rij gezet met daarbij de websites van de tent merken.

Wij wensen u veel plezier met het uitzoeken van uw voortent.

Wij verkopen REDA voortenten en luifels. KLIK HIER

 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info